Klantbelang als enig uitgangspunt en bestaansrecht | redactioneel Eilandennieuws – Goeree-Overflakkee

MIDDELHARNIS – Jack Verkamman heeft zijn sporen verdiend op het gebied van vermogensadvisering. Al zo’n 28 jaar heeft hij ervaring in het doelgericht uitzetten van de vermogens voor zijn relaties. Vooral op het Zeeuwse Tholen heeft Verkamman zijn klanten.

De ‘eilandcultuur’ spreekt hem bijzonder aan, daarom breidt hij zijn werkterrein graag uit naar Goeree-Overflakkee.

Al vanaf het begin van zijn carrière is het zijn grote passie is om grotere vermogens van zijn relaties doelgericht uit te zetten. “Oprechte betrokkenheid bij de klant is essentieel, het gaat immers om vertrouwen!” Hiernaast vormen aandacht, strategie, stuurmanskunst en maatwerk het geheim achter de ‘zeer tevreden’* klanten van Verkamman. (* volgens eerdere peilingen onafhankelijk klantonderzoek)

 

Doelen haalbaar maken vanuit ervaring

De roots van Verkamman liggen op Tholen, ook heeft hij daar eerder bij de Rabobank gewerkt als beleggingsadviseur en financieel planner. Verkamman bedient zijn klanten nu, vanuit een eigen adviespraktijk, met name op het gebied van vermogensadvies en begeleiding in vermogensbeheer. Bij de inventarisatie wordt een persoonlijk vermogensplan opgesteld. Dit plan is de ruggengraat voor de vermogensadvisering. “Het gaat erom dat de financiële doelen/ wensen (ofwel de dromen) van mijn klanten zoveel mogelijk haalbaar worden gemaakt”. Het belang van de klant is mijn enige uitgangspunt en tevens mijn bestaansrecht, aldus Verkamman.

 

Gedegen aanpak

“Voor een gedegen maatwerkadvies is het van groot belang om mezelf ‘in de schoenen van de klant’ te verplaatsen. Iets wat eigenlijk vanzelf gebeurt tijdens de gesprekken met de klant.” aldus de vermogensadviseur. “Soms blijkt dan dat aanvankelijke ideeën van een klant voor de meest optimale uitkomst, wel eens andere oplossingen behoeven dan eerder gedacht”. Hij geeft een voorbeeld: “Een beleggingsvraagstuk moeten we niet alleen benaderen vanuit het rendements- en risico oogpunt, maar ook vanuit de fiscale- en juridische invalshoek. Dat kan heel veel uitmaken! Niet iedere klant heeft beleggingskennis of financiële kennis. Ook niet iedere klant heeft het totaaloverzicht over zijn of haar vermogen”. Iedere klant is uniek, dat vraagt dan ook steeds om een persoonlijke oplossingen. Verkamman werkt daarbij nauw samen met de accountant, financieel planner en de notaris van de klant.

 

Ook na de uitvoering van het vermogensvraagstuk wordt de vinger aan de pols gehouden en spreekt hij zijn klanten zeer regelmatig: “De aandacht voor de klant en zijn vermogen mag niet verslappen, dus: pro-actief”. Verkamman neemt graag zijn verantwoordelijkheid: “mijn klanten verdienen dat”. Zo maakt hij zijn motto waar: ‘eenmaal klant, klant voor het leven!”

Kennis

Vakmanschap vereist naast ervaring ook kennis. Verkamman heeft diverse belangrijke vakopleidingen genoten. Zo heeft hij dit jaar als één van de eerste adviseurs met succes de verzwaarde DSi toets voor register senior beleggingsadviseur behaald. Ook beschikt hij over het FFP diploma als financieel planner.

Duisenburgh Vermogensregie

Verkamman verruilde zijn functie bij de bank voor een zelfstandige en onafhankelijke vermogensadviespraktijk. “Door reorganisatie heb ik mijn kans gegrepen. Met enorm veel enthousiasme ben ik een onafhankelijke vermogensadviespraktijk gestart”. Intussen is hij met zijn vermogensadviesbureau als partner aangesloten bij de solide landelijke keten Duisenburgh Vermogensregie. Duisenburgh Vermogensregie bestaat uit een groot team van DSi geregistreerde vermogensspecialisten. Hierdoor is ook de continuïteit van de dienstverlening volledig gewaarborgd. “Voor mijn klanten en mijzelf biedt dit zekerheid”.

 

Onafhankelijk: “samen kiezen we een bank”

Jack Verkamman werkt volstrekt onafhankelijk, dit in tegenstelling tot banken en veel andere adviseurs. Hij legt uit dat dit betekent dat klanten geen omzetgedreven advies krijgen, want er is een strikte scheiding tussen advies- en depotbank. “Men betaalt mij uitsluitend voor het leveren van diensten. Ik ontvang geen overige vergoedingen”. Duisenburgh Vermogensregie heeft dus geen eigen beleggingsproducten, er zijn ook geen eigendomsrelaties met andere financiële instellingen. Samen met de klant wordt een (depot)bank gekozen. Ondanks de onafhankelijke dienstverlening ligt het adviestarief doorgaans niet hoger dan bij de grootbanken. “Naast vermogensadvies begeleiden wij onze klanten ook bij vermogensbeheer”. Wij bieden al vermogensoplossingen vanaf 250.000 euro.

 

Dichtbij en bereikbaar

Jack Verkamman geeft advies in de vertrouwde thuisomgeving of op de zaak. Zes dagen per week, ook ’s avonds!