Blik op de Beurs | September | Column Tjeerd Jenniskens

Onze nationale beursbarometer AEX bleef in de maand september relatief dicht bij huis. Met wat onrust omtrent wel of geen renteverhoging in de VS en de strubbelingen rondom Deutsche Bank sloot de index uiteindelijk de maand af op 452,33 punten; een verliesje van nog geen half procent. Andere Europese beurzen lieten eenzelfde beeld zien. De Duitse DAX en de Eurostoxx50 verloren in september beide ongeveer 0,7%. In de VS was het beeld gemengd met kleine verliezen voor de Dow Jones index en de S&P500 (respectievelijk -0,5% en -0,1%).

De technologie index Nasdaq steeg daarentegen met maar liefst 2,2%. Als we de balans opmaken na de eerste 3 kwartalen van dit jaar valt op dat de Europese aandelen gemiddeld nog steeds onder de niveaus van begin dit jaar staan (Eurostoxx50 -7,8% en DAX -2,2%). De Nikkei225 index (Japan) staat behoorlijk in het rood voor het jaar (-13,6%). Opvallend is dat de Amerikaanse beursindices allemaal meer dan 5% in het groen staan.

Het laatste kwartaal van dit jaar zal in het teken staan van de situatie in de VS. De presidentsverkiezingen en het rentebesluit van de Federal Reserve (de centrale bank van de VS) zullen met meer dan gemiddelde interesse door beleggers worden gevolgd. Bij Duisenburgh kijken we met belangstelling naar de ontwikkelingen. We doen ons uiterste best om de mooie plussen van dit jaar voor onze beleggers vast te houden en waar mogelijk uit te bouwen. Daarbij handhaven we onze enigszins voorzichtige houding.

Op deze plek houden we u in ieder geval maandelijks op de hoogte. Maar u bent natuurlijk ook van harte welkom op ons kantoor aan de Noorderhof in Venray. Ook uw vermogen kan meer opleveren dan de huidige lage spaarrente!
Ik wens u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!