Blik op de Beurs | Juli | Column Tjeerd Jenniskens

De maand juli kenmerkte zich door een breed gedragen herstel op de mondiale beurzen. Onze AEX bleef achter ten opzichte van de andere Europese beurzen maar liet toch een plus zien van 3,2% voor de maand juli en staat daarmee met een slotstand afgelopen vrijdag van 449,83 dit jaar tot nu toe op een plus van 1,8%. De Duitse DAX steeg afgelopen maand zelfs met bijna 7%, maar staat nog 3,6% in de min sinds 1 januari. De Eurostoxx 50 haalde een rendement van ruim 4,5% in juli maar staat nog op een fors verlies van ruim 8% voor dit jaar.
Ook de Amerikaanse beurzen lieten louter positieve rendementen zien: De Dow Jones index bijna 3%, de S&P500 ruim 3,7% en de technologie- index Nasdaq zelfs ruim 7%! De Aziatische beurzen vierden het feestje mee met positieve rendementen voor de Japanse Nikkei225 (bijna 5%) en de Chinese Hang Seng (2,7%). Op de valutamarkten steeg de Euro licht ten opzichte van de Amerikaanse dollar maar zakte het Britse pond nog een kleine 2% tegenover de dollar.

De komende weken zullen er nog veel bedrijven hun cijfers over het tweede kwartaal bekend maken, en zullen beleggers nauwgezet de macro cijfers in de Verenigde Staten volgen, dit om erachter te komen of de Amerikaanse Federale bank de rente zal gaan verhogen.

Vanwege de groei van Duisenburgh Vermogensregie Jenniskens zullen we 15 augustus de deuren openen van ons nieuwe kantoor aan de Noorderhof 16 te Venray en bent u uiteraard hier van harte welkom voor een kop koffie en een goed gesprek over uw vermogen en hoe u met dit vermogen uw doelen kunt bereiken. Belt u gerust voor een afspraak.

Ik wens u de komende maand weer veel succes met uw beleggingen!